Det skördas i Toscana

Vi har nått oktober och aktiviteten på Toscanas bördiga fält har varit hög de senaste veckorna. Då Sangiovese-druvorna plockades kunde vi inte stå emot frestelsen att ta del. VD för Vinlunden, Gerry Göransson, utbrast, jag blir lycklig i själen när jag håller de kompakta klasarna i handen och ser hur perfekta alla druvorna är. Fonti02Fattoria Le Fontis skörd av Sangiovese var ymnig i år och de tillät sig så enbart välja ut de allra finaste druvorna och kassera resten.

I dessa tider skördas det inte bara Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon.  Middagsbjudningarna varvar varandra till ära av höstens diverse delikatesser. Vi bjöds på 130-års kalas där två prominenta herrar i Panzano firade sin 70- resp. 60-årsdag. Redan på eftermiddagen ställde damerna ut sina bord och korgar fyllda till bredden med nyplockad Karl Johan-svamp och förberedde festen och när vi nått kvällning hade vi alla det lokala rödvinet i våra glas.
Cin cin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *