Kapstadens vindistrikt har mött våren

Våren har kommit till Kapstaden. De gröna kullarna fylls i överflöd av blommor i lila och gultDSCN1245 och tiden kunde inte vara bättre för en lunch i Stellenboschs vinlandskap. För några fantastiska upplevelser följ våra spår.

Vi inledde med en provning av Boschendals (www.boschendal.com) vita viner. Deras klassiska Chenin Blanc är fantastisk i all sin enkelhet och tydliga persikatoner. Från deras kollektion 1685 bör deras Chardonnay inte heller missas. Grapefrukt möter mineraler och ett djup av vanilj. Vingården sträcker sig över stora arealer och bjuder på enormt naturvackra omgivningar, och härliga promenadmöjligheter.DSCN1229

Lunchen intog vi på Delaire Graffs restaurang, Induchine. Ett namn värt att minnas. En måltid att längta efter. I perfekt harmoni möttes thaibasilika, mynta, koriander, chili och lime. Fisken tillagad till perfektion och biff tartaren utsökt. Delaire Coastal Cuveé från 2012 fungerade väl till fisken med mycket frukttoner och en krispig syra. Väl en upplevelse rikare rekommenderar vi en promenad på området. Landskapsarkitekten, Keith Kirsten, har skapat en oas av blommor, vackra häckar och konst. För mer info, www.delaire.co.za.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *