Le Fonti Fontissimo 2007

Druvor: 50% Sangiovese, 25% Cabernet Sauvignon och 25% Merlot Fontissimo2007

Lagring: 18-22 månader på nya franska ekfat.

Färg – mörkt rubinröd med nyanser av granat.

Doft – rika aromer av kryddig röd och mörkblå frukt som italienska körsbär, björnbär och röda plommon. Balanseras med en rostad ton och en krämig vaniljarom. Dofter av lakrits och gröna örter återfinns även i vinet tillsammans med en touch av rökighet och dammiga jordiga toner.

Smak – bra balans mellan dess väldoftande och kryddiga röda bär (körsbär och mogna plommon) och mognare mörka frukter (björnbär) med en rostat och rökig ek som fortfarande är närvarande men som ändå inte tar över tillsammans med en touch av en varm och exotisk krydda. Komplexiteten växer av lager av vanilj, svart lakrits och mineraliska komponenter.

Fontissimo är synonymt med det bästa av Le Fonti. Papas Best, som de själva kallar vinet, får de bästa Sangiovese-, Cabernet Sauvignon- och Merlot-druvorna från Fontis vingårdar. Efter nästan två år på franska ekfat, övertygar detta vin oss med sina mörka mogna frukter och perfekta balans. Ett vin att njuta av! Perfekt till kraftiga maträtter som en väl tillagad stek och vilt, men även till mogna ostar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *