Producenter

Italien

Fattoria Le Fonti

Fattoria Le Fontis vinodlingar är belägna intill den pittoreska byn Panzano i Toscana. Bördiga och gröna kullar sprider ut sig över milslånga avstånd. Livet avnjuts med hjälp av vällagad mat i gemenskapen av vänner och familj och viner från de lokala gårdarna.

En kaffe med en nybakad croissant hör till morgonens rutiner när byn vaknar till liv. Baristan, Giorgio Sanfini, pratar svävande med stora ord om omgivningarna. ”Detta är världen vackraste plats att leva på. Vi har allt precis här. Kärleken, musiken, råvarorna, livet.” Visst är detta inte en plats där jantelagen råder men det är svårt att inte frälsas när dimman över vinlundarna spricker upp och solen bryter igenom när en ny morgon gryr.

Le Fontis ledord genom produktionen är långsiktighet. Detta märks från förberedelsen av jorden till behandlingen av vinstockarna. Sedan 1994 har samtliga stockar planterats om med väl valda plantor anpassade efter områdets alla egenheter. Jordmixen som fått namnet, Galestro, består av en väl vald sammansättning av grus, schist, kalksten, sand och lera och brukandet av jorden utförs alltid med prioritering till en välmående miljö och natur.

Agriverde

 

Baldassare

 

Caldere Fabrizia

Frankrike

Etinel Lefevre

Guy Charbout

Spanien

Bodegas Gonzales

Tyskland

August Eser

 

0 reaktion på “Producenter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *