Crudo vin

Crudo vin

Från Sicilien kommer Crudo vinet som är ett torrt och mycket friskt och aromatiskt vin. Idag gör man Crudo vin på två druvor som man anser vara mycket klassiska druvor från Sivilien.

Catarratto och Zibibbo

De båda druvorna som härstammar från Sicilien ger Crudovinet dess karaktär.

Catarrattodruvan ger vinet en mycket fin och fräsch citruston och Zibibbodruvan ger vinet en aromatiskt blommig ton av fläder och ananas.

De gröna druvorna ger ett vitt vin med fruktig smak. Dessutom har vinet en ungdomlig känsla, liten sötma och man kan också känna inslag av päron.

Passar till lätta rätter

Crudovinet bör serveras i 8 gradig temperatur och passar både till middag och som sällskapsdryck. Du kan avnjuta detta vin både till middag eller som aptitretare eller aperitif som det så fint kallas.

Dessutom passar Crudo vin alldeles utmärkt till lätta fiskrätter, skaldrju och sallader. Rätterna får dessutom också gärna vara influerade av Asien.

Vinets omdömen talar sitt tydliga språk

När folket säger sitt blir det väldigt tydligt att Crudovinet passar till väldigt många rätter.

-Bästa vinet till skaldjur, sushi och mingel. Mycket prisvärt!

-Vårt nya favoritvin. Provade till Vietnamesisk mat och fastnade direkt för vinet.

-Ett mycket uppfriskande vin som passar alla årstider och dessutom är detta ett mycket gott vin som passar till mingel.

-Läskande och trevligt!

Ja listan med goda omdömen skulle kunna göras betydligt längre. Detta visar tydligt att Crudo vin passar både till vardags och till fest samt både till middag och mingel.

Med anor från 1600-talet

Cattarrato Bianco är en gammal druva som odlats sedan 1600-talet. I över 500 år har druvan odlats på Italiens stövel Sicilien.

Druvan mognar ganska så sent och den är också motståndskraftig mot sjukdomar men känslig mot mögelsjukdomar så som ädelröta. Cattarrato ger dessutom en väldigt hög avkastning.

Den torkade druvan

Zibibbo betyder torkad druva. Namnet kommer från egyptiskans Zibib eller arabiskans Zabib.

En del tror att viner på druvan kommer just från Egypten eller mellanöstern men det finns belägg för att det handlar om främst röda torkade druvor i olika delar av Italien och då också Sicilien såklart.

Slutord

Crudo vin är ett mångsidigt vin som passar till alla tillfällen. Vardag, fest, middag eller mingel. Det passa till allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'resoltstan' not found or invalid function name in /var/www/kaffeutansocker.se/vinlunden.se/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324