Laila Bagges vin på flaska och box

Laila Bagges vin på flaska och box

2014 lanserade Arcus Wine Ruby Zin både på flaska och box. Vinet är ett designsamarbete med Laila Bagge.

Det röda vinet passar till alla tillfällen och druvorna som man använder i vinet odlar man i USA:s mest framgångsrike vindistrikt Kalifornien på den amerikanska västkusten.

Vin som är behagligt att dricka

Laila Bagges vin är inte bara gott. Det är också mycket behagligt att dricka tack vare den reducerade mängden histaminer.

Vinet har en fyllig och rund smak där toner av plommon, fat och mörka bär träder fram.

Man kan också känna inslag av björnbär och körsbär. Även en lätt ton av vanilj går att ana hos vinet vilket dessutom ger vinet en mycket fin eftersmak.

Härlig röd färg

Vinet Ruby Zin produceras på en blandning av druvorna Ruby Cabernet och Zinfandel. Druvorna som man odlar i Kalifornien ger vinet en härlig djup röd färg, ja nästan blålila faktiskt.

Lite rolig fakta om druvorna är att Ruby Cabernet är en korsning mellan Cabernet Sauvignon och Carignan och togs fram i Kalifornien under slutet på 40-talet.

Den andra druvan som man använder i Ruby Zin är Zinfandel. Den druvan är identisk med Primitivo som är en italiensk druva, vidare härstammar den från en kroatisk druva Crljenak Kastelanski.

Vinet som passar alla tillfällen

Ruby Zin passar till alla tillfällen. Till mat passar vinet bäst till kötträtter. Vinet är trevligt och lätt att dricka vilket dessutom gör vinet perfekt för mingel. Ett riktigt bra snackvin med andra ord.

Vidare bör man också servera detta vin i mellan 16-18 grader och förutom vin i glaset kan man med fördel ha lättare tilltugg till så som någon god ost eller salami.

Laila Bagge – Vinets ambassadör

Ruby Zin har Laila Bagge som ambassadör. Ett framgångsrecept som sålt över 45000 boxar. Vinet finns numera även på flaska.

Laila Bagge som får anses vara ambassadör för Ruby Zin och som också står bakom vinets design säger att det är jättekul att vinet passar så många till så många olika tillfällen.

– En god gärning säger Laila Bagge.

Laila Bagges vin – För alla tillfällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *